Helsingin seudun lähijunaliikenteeseen tilattiin vielä yhdeksän uutta Flirt-junaa

09.12.2011

Helsingin seudun lähijunaliikenteeseen hankitaan vielä yhdeksän (9) uutta Flirt-kaupunkijunaa aiemmin hankittujen 32 junan lisäksi. Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n ja Stadler Bussnang AG:n välinen sopimus Sm5-junien hankinnasta allekirjoitettiin perjantaina 9.12.

Myös nämä junat, samoin kuin aiemmin tilatut 32 junaa, valmistetaan Stadler Bussnang AG:n tehtaalla Sveitsissä. Lisäeräjunan junista ensimmäiset tulevat liikenteeseen vuonna 2014 ja tavoitteena on, että myös kaikki nämä yhdeksän junaa ovat liikenteessä ennen kuin liikenne Kehäradalla alkaa vuoden 2014 lopussa.

Lähiliikenteeseen tarvitaan lisää junia, kun liikenne Kehäradalla alkaa. Lisäksi vanhaa kalustoa joudutaan poistamaan käytöstä, ja sen tilalle pitää hankia uusia matalalattiaisia vaunuja. Nyt tilattujen junien toimituksen jälkeen Flirt-junia on liikenteessä kaikkiaan 41.

Junakalustoyhtiön kokonaiskustannus yhdeksän junan lisähankinnasta on noin 65 miljoonaa euroa.

Ensimmäiset Flirt-junat aloittivat liikennöinnin Helsingin seudulla marras-joulukuussa 2009. Kaikkiaan tällä hetkellä on liikenteessä jo 11 Flirt-junaa. Matkustajien kokemukset matalalattiaisista ja ilmastoiduista junista ovat olleet myönteisiä.

 

« Takaisin